Xycleservice E-bike test 2020 !!! 

Ook dit jaar heeft Xycleservice uit Doesburg weer een E-bike test gedaan in de kop van Sauerland. De bedoeling van deze test was om als verkoper en monteur een nog beter beeld te krijgen van hoe de consument de huidige E-bike ervaart en ook de daarbij behorende bevindingen en klachten beter te kunnen begrijpen. Dit alles natuurlijk bedoeld om het beste advies en service te kunnen verlenen aan hun klanten en fietsen.
Dit jaar werd er tijdens het mooie laatste weekend van september besloten, wederom, boven in Sauerland een rondje Möhnesee te maken over een afstand van 52 kilometer met ruim 450 hoogtemeters. Het hoogte verschil varieerde van 90 tot ruim 310 meter hoogte, een echte test dus. De 6 meest verkochte modellen werden uit de winkel meegenomen in de prijsklasse tussen de € 2399,- en € 4199,-. Tijdens deze test bleek de keuze verrassend genoeg...      klik hier op de link...     Ebike Test 2020.odt

Mosterdtocht Winter-Editie 2020 een succes!

Het was slecht weer met veel regen, maar toch kwamen er zo'n 50 fietsers getooid in regenkleding (of niet) en ze gingen er volledig voor. Hulde! Slechts een klein aantal kwam later, zonder fiets, voor de erwtensoep en een drankje.  Het was gezellig en zeker voor herhaling vatbaar...

Wij hebben verbouwingsopruiming!

De aankomende week gaan wij onze winkel en werkplaats verbouwen en daarbij ruimen wij zowel overjarige als nieuwe en gebruikte fietsen op. Wij zijn gewoon geopend volgens de normale op deze website vermelde openingstijden! 

Maak kennis met onze dealer van de maand: Xycleservice Doesburg

Multicycle werkt nauw samen met haar exclusief geselecteerde dealers. Mocht u vragen hebben over onze e-bikes, toerfietsen of tandems, dan staan deze dealers dagelijks voor u klaar. Reden genoeg om onze dealers in het zonnetje te zetten! Maak daarom kennis met onze dealer van de maand november: Xycleservice Doesburg.  Klik op onderstaande link voor het artikel!

https://multicycle.nl/fietsnieuws/2019/november/maak-kennis-met-onze-dealer-van-de-maand-xycleservice-doesburg/

Bezoek aan de Kross fabriek in Polen

Begin september hebben wij de Kross fabriek in Polen mogen bezoeken. Kross is de eigenaar van het merk Multicycle uit Ulft en is één van de grootste fabrieken in Europa. Met een jaarproductie van 350.000 fietsen die worden verkocht in 52 landen op de wereld en met een totale capaciteit van meer dan 1 miljoen fietsen per jaar keken we onze ogen uit. De passie, gedrevenheid en trots van de Polen, zie je niet zo vaak meer in fietsenland

Xycleservice Mosterdtocht op zondag 29 september! AFGELAST...vanwege het slechte weer

De Xycleservice Mosterdtocht is de leukste en gezelligste fietstocht van Doesburg en omstreken over een afstand van ongeveer 35/40 kilometer door de nabije omgeving met onderweg leuke paden, bezienswaardigheden en uitzichten.

Dit jaar alweer de 7e editie van de Mosterdtocht met wederom een nieuwe route waarbij u kunt genieten van een mooie omgeving en natuurschoon. Onderweg passeert u diverse rustpunten voor een korte of uitgebreide stop. Of het nu gaat om een zelf gebrouwen biertje, ambachtelijk ijs of het kleinste stadje van Nederland, u bepaald het allemaal zelf tijdens de Mosterdtocht. Ook dit jaar is de finish bij “Stadsbierhuys de Waag”, het oudste cafe van Nederland sedert 1478, in het hart van Doesburg, waar deze dag de "Montmartre Markt" wordt gehouden met Franse sferen en producten. Curiosa, antiek, brocante en muziek maken deze markt compleet. U krijgt bij “Stadsbierhuys de Waag” een kopje koffie of thee aangeboden en kunt u in alle rust nagenieten van de fietstocht. Kortom, voldoende te beleven tijdens deze 7e editie van de Mosterdtocht!

 

Xycleservice test e-bikes in Duitsland

Bij Xycleservice in Doesburg hadden we het idee opgevat om zelf met het voltallige personeel een e-bike test te doen in de kop van Sauerland. De bedoeling van deze test was om als verkopers en monteurs een nog beter beeld te krijgen van hoe de consumenten een e-bike ervaren en ook de daarbij behorende bevindingen en klachten beter te kunnen begrijpen. Dit alles natuurlijk bedoeld om het beste advies en de service te kunnen verlenen aan onze klanten.

Het slechte weer werd getrotseerd om boven in Sauerland een rondje Möhnesee te maken over een afstand van 45 kilometer met ruim 400 hoogtemeters. Het hoogte verschil varieerde van 80 tot ruim 300 meter hoogte, een echte test dus. De 6 meest verkochte modellen werden uit de winkel meegenomen in de prijsklasse tussen de € 1699 en € 3899 waarvan 2 modellen met een voorwielmotor en de 4 overigen hadden een middenmotor. Tijdens deze test bleek de grootste verrassing te komen van de fietsen met een voorwielmotor, deze kwamen zeer krachtig en constant over. De nieuwe Multicycle met voorwielmotor bleek de grote favoriet van de groep, maar ook de Giant Ease was zeer goed bij de les en zuinig. De Ease was de goedkoopste en misschien wel het meest verrassend.

Bij de fietsen met een middenmotor is er altijd voldoende kracht voor handen, mits er ook voldoende kracht wordt gezet op de pedalen, dit laatste was in het heuvelachtige gebied goed te merken maar kon niet alle collega’s bekoren. De Giant Grand Tour bleek over de grootste actieradius te bezitten en de Freebike Soho was het comfortabelst. De Prestige van Multicycle met riemaandrijving, fietste verreweg het lichtst en bezitte bovendien over de meest krachtige en doseerbare remmen van dit moment, werkelijk fantastisch. Het accu verbruik varieerde tussen de 35 en 45 procent en dat is gezien de afstand en omgeving buitengewoon goed.

Slechte fietsen verkopen we niet, maar smaken verschillen en zo bleek ook uit de test. Wilt u meer weten over deze test of zelf een proefrit maken, dan bent u van harte welkom!